Voor 18:00 besteld, volgende werkdag verzonden
14 dagen retourneren
Beoordeeld met 'Uitstekend' op Trustpilot
MENU
close
Ingredients Icon
Ingredients Icon
Ingredients Icon
Ingredients Icon

Het brouwproces

Zelf bier brouwen is makkelijk en leuk om te doen. De belangrijkste (en vaak enige) ingrediënten van bier zijn water, mout, hop en gist. Hiermee kun je honderden verschillende bieren maken, mits je er genoeg van hebt. Welke soort bier je brouwt hangt af van de variatie van ingrediënten en de details van je proces. In de basis werkt brouwen altijd op de zelfde manier.

 

Met BrouwChef doorloop je altijd de volgende stappen:

1

Maischen

Dit is de bewerkte mout verwarmen in water om suikers los te maken. Door de mout op de juiste temperaturen te verwarmen kun je invloed uitoefenen op de uiteindelijke smaak van je bier. In het recept dat bij onze pakketten wordt geleverd, staat met welke temperaturen je beslag verwarmd moet worden.

2

Filteren & Spoelen

Om ervoor te zorgen dat er geen mout in je bier komt, wordt het beslag gefilterd. De vloeistof die je overhoudt heet wort. Daarna overgiet je de gebruikte mout met heet water, zodat alle achtergebleven suikers in je wort komen.

3

Koken

Hierna wordt de wort gekookt om het volume te reduceren naar de gewenste hoeveelheid (in ons geval vijf liter). Dit heeft tot gevolg dat de suikerconcentratie toeneemt. Ook voegen we tijdens het koken de hop toe, omdat die dan het beste zijn smaak afgeeft.

4

Koelen

Het is belangrijk om na het koken de wort zo snel mogelijk te koelen. Dit doen we om te voorkomen dat ongewenste micro-organismen zich er tegoed aan doen en ons bier verpesten. Het koelen van je pan kan het beste in een wasbak met koud water en ijs. Koelen kan ook zonder ijs, maar zorg er dan wel voor dat je het water regelmatig ververst.

5

Vergisten

Het is niet erg als je je tijdens het brouwen een keer vergist. Je moet je bier ten slotte twee weken laten vergisten. Doe dit in een ruimte waar het bier continu op kamertemperatuur blijft. Tijdens het vergisten kan het zijn dat je het waterslot flink ziet of hoort bubbelen. Dit hoeft echter niet! Blijf dus vooral geduldig en open je emmer alleen als je het bier moet dry-hoppen.

6

Bottelen

Na twee lange weken is het tijd om je bier op fles te doen. Alles wat je hiervoor nodig hebt kun je vinden bij onze brouwbenodigdheden. Besluit je om je eigen flesjes te gebruiken, dan raden we aan deze goed schoon te maken met ons schoonmaakmiddel. Vergeet tijdens het bottelen niet om de juiste hoeveelheid suiker toe te voegen aan je brouwsel. Dat zorgt ervoor dat je bier straks lekker bruist!

Startpakketten

De meeste spullen om zelf bier te brouwen heb je al in huis. Denk hierbij aan grote pannen, een keuken- of vleesthermometer, een zeef en een maatbeker. Maar als je voor de eerste keer gaat brouwen, heb je wel een vergistingsemmer nodig. In onze startpakketten zit precies de emmer die je nodig hebt. De emmer is uitgerust met een kraantje om je bier mee op de fles te doen, en een waterslot dat ervoor zorgt dat de deksel niet van je emmer klapt tijdens het vergisten. Daarnaast bevatten onze startpakketten natuurlijk een recept en alle ingrediënten om de door jou gekozen bierstijl te brouwen.

Brouwpakketten

Als je al eerder zelf bier hebt gebrouwen, dan heb je dat toffe emmertje van ons natuurlijk al in huis! Je kunt dan kiezen voor een brouwpakket. Het brouwpakket bevat een recept en alle ingrediënten om de door jou gekozen bierstijl te brouwen. We raden je wel aan om de gebruikte vergistingsemmer te reinigen met ons schoonmaakmiddel.

Wishlist 0
Continue Shopping
Je winkelwagen is leegHome
Calculate Shipping
Kortingsbon